De mooiste dorpen van de Pasiegos Valleien

De Valle Pasiegos is een bijzonder natuurgebied en ook de dorpen in deze regio zijn uniek, charmant en interessant. Er zijn ontelbaar veel dorpen die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken, maar wij lichten deze 5 mooiste dorpen van de Valle Pasiergos voor je uit. De dorpen die we hebben geselecteerd zijn extra bijzonder: Ze hebben namelijk allemaal iets speciaals.   

Puente Viesgo

Dit is misschien wel de meest toeristische plaats in de Pasiegos-valleien. Het belangrijkste erfgoed van Puente Viesgo is het doolhof van prehistorische grotten van de Monte Castillo, waar je onder andere de grotten El Castillo en Las Monedas kunt vinden. Maar Puente Viesgo is veel meer dan alleen maar geschiedenis. Want sinds de verbouwing van de spa Balneario in 1991 ontvangt de stad meer toeristen. Het resultaat hiervan is dat er inmiddels veel heerlijke restaurants zijn bijgekomen, en er ook genoeg interessante activiteiten zijn voor families. Een geweldige stad om te bezoeken voor iedereen die op zoek is naar een complete binnenlandse Spanje-ervaring.

This instagram post (https://www.instagram.com/p/BmsmNV7hkbP/) is not available.
Make sure the Facebook APP ID and Facebook App Client Token in the settings are correct.

Villacarriedo

De pracht van deze gemeente ligt vooral in het Paleis van Soñanes, de meest indrukwekkende civiele constructie van barokke architectuur van de regio. Dit paleis is gebouwd in de 18e eeuw, en is daarna omgebouwd tot een luxe hotel en restaurant. Villacarriedo onderscheidt zich naast het architecturale erfgoed door de pure natuur.

Vega de Pas

Vega de Pas staat bekend om de Pasiegas hutten – stenen herdershutjes. De melkproductie is een belangrijke inkomstenbron, net als de productie van zuivelproducten. Het zou daarom ook zonde zijn om de typische en beroemde quesadas of de bekende sobaos pasiegos niet te proeven.

Penagos

Net als in de andere omliggende gemeenten, kenmerkt Penagos zich door de architectuur die een bezoek zeker waard is. Het Miranda-paleis, de Bumbaro-brug of de kerk van San Jorge zijn het zéker waard om te bezoeken. Maar als het dorp ergens trots op moet zijn dan is het wel het Cabárceno Park. Het Cabárceno park is begonnen als herstelproject voor het milieu, en werd aangelegd om de aantasting van het landschap als gevolg van de mijnbouwactiviteit in het gebied tegen te gaan. Het is niet alleen een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Pasiegos Valleien, maar van heel Cantabrië. Het is een natuurlijk park met projecten die bedreigde diersoorten beschermen. In het park vind je talloze diersoorten die in semi-vrijheid leven. Je kunt het park bezoeken met de auto of te voet, en is een onvergetelijke activiteit voor gezinnen met kinderen.

Liérganes

Als je zin hebt om te slenteren door een charmante stad, dan is Liérganes het perfecte dorp om te ontdekken. De stedelijke kern nodigt je uit om te dwalen door de straten en te genieten van de verschillende aantrekkelijke gebouwen. Hoewel de industrie nu vooral gericht is op toerisme, kun je er nog steeds typische traditionele activiteiten als kleine kaasfabrieken en traditioneel gebak vinden. Verder zijn de brug de Puente Mayor en de Casa del Ángel Molen bijzonder mooi om te bezoeken.

dorpen,valles,pasiegos, lierganes