Ontdek de Sierra de Gredos: prachtige natuur in het midden van Spanje 

Het gebied Sierra de Gredos ligt in midden van Spanje en beslaat de provincies Ávila, Cáceres, Madrid, Salamanca en Toledo. Het is een gigantisch natuurgebied met een grote verscheidenheid aan flora en fauna, wandelpaden en een van de verfijndste gastronomie van het land. Wil je meer weten over de Sierra de Gredos? Lees dan verder!

La Laguna Grande - Sierra de Gredos
La Laguna Grande - Sierra de Gredos

De Sierra de Gredos staat bekend om de mooiste gletsjermeren van het Iberisch schiereiland zoals de Laguna Grande Gredos, Las Cinco Lagunas, Las Lagunillas, Majalaescoba Lagoon en de Laguna del Barco. Daarnaast vind je er het bergketen de Pico Almanzor. Het hoogste punt van deze keten ligt in de provincie Ávila, op meer dan 2500 meter hoogte. Het beslaat een oppervlakte van 3600 vierkante kilometer en is verdeeld over 4 autonome gemeenschappen: San Martín de Valdeiglesias, Hervás, Tormes en Rosarito. Andere hoogtepunten van de Sierra de Gredos zijn Cabezo de Gavilanes (2.190 m), Cabezo de Mijares (2.187 m), La Peluca (2.051 m), El Torozo (2.025 m), Risco del Artuñero (2.011 m), Miravalles Risco (2.010 m) en Lanchamala (1.999 m). Het landschap van de Sierra de Gredos kenmerkt zich verder door granietachtige gesteenten, gevormd door de afkoeling van de magma's van de aardkorst.

Wat het weer betreft hoort de Sierra de Gredos tot de categorie hoge bergen, wat betekent dat er zowel in de zomer als in de winter behoorlijk aangename temperaturen zijn. De laagste temperaturen in de winter liggen tussen de 0º tot - 5 ºC, waardoor het landschap van december tot april bedekt is met een dikke laag sneeuw. In de zomer heeft de Sierra temperaturen tussen 20º en 15 ºC, wat een heerlijke temperatuur is voor degenen die in het binnenland wonen en een paar dagen willen ontsnappen aan de overweldigende hitte van de Spaanse zomer.

Sierra de Gredos in de winter
Sierra de Gredos in de winter

Wat je kunt doen in Sierra de Gredos

Als je de Sierra de Gredos wilt bezoeken, is er genoeg te doen. Dit zijn de bezienswaardigheden die wij aanraden:

Kortom, er is genoeg te doen in de Sierra de Gredos! Wat ga jij doen?