Ontdek deze 4 wandelroutes in de Sierra de Gredos

De Sierra de Gredos, bekend om zijn spectaculaire natuurlijke omgeving, is een geweldige keuze voor liefhebbers van wandelroutes. Vanwege de ligging in een bergachtig gebied en dankzij de vele lagunes en natuurlijke zwembaden, is de zomer de beste tijd om deze wandelroutes te ontdekken. Maar als jij van prachtige sneeuwtoppen houdt, is de winter ook een geweldig seizoen om de Sierra de Gredos te bezoeken.

Het gebied kent een natuurlijke schoonheid wat je nergens mee kunt vergelijken. De zachte kleuren van de lente, als de prachtige sneeuwvoorstellingen van de winter, maakt de Sierra de Gredos ideaal voor volwassenen én kinderen.

La Garganta de los Infiernos  – De bergkloof van de hel

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit een perfecte route om met kinderen te doen, omdat het een makkelijke en toegankelijke route is. Deze route bestaat uit 30 minuten – 3 kilometer – wandelen op vlak terrein. De wandeling eindigt in Los Pilones, een reeks zoetwaterzwembaden die erg aantrekkelijk zijn voor in de zomer. Als je liever voor een langere route gaat, kun je kiezen voor een alternatief van 15 kilometer, wat je door een heerlijk geurend dennenbos voert.

Garganta de los infiernos - Caminata de los pilones
Garganta de los Infiernos - De bergkloof van de hel

Mirador de Lanchamala – Uitkijkpunt Lanchamala

Deze route is wat moeilijker vanwege de lengte en het soort wegen. Hiermee is het een goede keuze voor degenen die graag van de natuur genieten, zonder al te veel mensen om zich heen te hebben: niet iedereen waagt zich namelijk aan deze route. De route is ongeveer 20 kilometer lang en er is zo’n 1400 meter hoogteverschil. Enige ervaring of een goede fysieke conditie is zeker nodig om deze route te kunnen bewandelen. De route eindigt bij het indrukwekkende uitkijkpunt Mirador de Lanchamala: het mooiste uitkijkpunt van Navaluenga.

Powered by Wikiloc

De vijf lagunes van Gredos

Dit is een rondlopende route waarbij je verschillende meren, hellingen, bergen en afdalingen aandoet. Het staat bekend als een complete route die begint bij Navalperal de Tormes en eindigt bij de Laguna Grande de Gredos. Deze route wordt vaak gekozen door wandelaars die een nachtje in de natuur willen doorbrengen. Als jij graag een nachtje in de wildernis kampeert, kun je of 2 of 3 dagen over deze route doen. Zo heb je tijd om te genieten van de omliggende bergtoppen en de prachtige natuur. Deze route staat ook bekend om de wilde berggeiten die je tegen kunt komen.

laguna sierra de gredos
Geniet van de 'lagunas' in de Sierra de Gredos

De Klim naar Morezón

De Klim naar Morezón is een route van 11 km. Het is vrij eenvoudig om deze route te lopen, waardoor het geschikt is voor alle doelgroepen, inclusief gezinnen met kinderen. Onderweg kom je een prachtig uitzicht tegen, de Circo de Gredos, wat deze route absoluut de moeite waard maakt. Het is belangrijk om deze route vroeg in de ochtend te starten, omdat het een veel gekozen activiteit is, vanwege schoonheid en toegankelijkheid.

De Sierra de Gredos kent vele wandelroutes voor alle niveaus. Sommige zijn lastig door zijn paden of hoogtes, en andere routes zijn weer makkelijk en toegankelijk. De omgeving, de landschappen, het gastronomische aanbod en het klimaat maakt van Sierra de Gredos één van de meest gekozen regio’s om te bezoeken als je op zoek bent naar het échte rurale Spanje.