Sierra de Gredos

De Sierra de Gredos is een onmetelijk groot berggebied dat zich uitstrekt tussen het westen en het midden van Spanje. Het richt zich op als een grote muur tussen twee hoogvlakten die in het binnenland van Spanje de dienst uit maken en ook wel de twee Castillas gemoemd worden. Met een lengte van meer dan 120km en bergtoppen die een hoogte van meer dan 2000 m bereiken, lijkt de Sierra de Gredos op een slapende reus, waartussen zich kwartaire gletchers, rotsformaties en natuurlijke bronnen bevinden. Gelegen tussen de valleien die gevormd zijn door twee rivieren, verspreiden zich tientallen kleine dorpjes uit over de voeten van de Sierra de Gredos. In deze typische bergdorpjes wordt het leven nog altijd gedicteerd door de sobere strenge winters, terwijl de overvloed van de vruchtbare valleien wacht in de lente.

¿Waarom is de Sierra de Gredos uniek?

De uitgestrektheid en rust van de Sierra de Gredos nodigen niet uit voor een gehaast bezoek: leer de Sierra de Gredos beetje bij beetje kennen, door de routes te volgen die door de natuur en de tijd uit de bergen gehouwen zijn en eeuwenlang de enig mogelijke verbinding waren tussen de twee hoogvlakten. 
Volg deze routes en je vindt de sporen van de eerste nederzettingen en Celtische heiligdommen, middeleeuwse hermitages die nog steeds gebruikt worden voor de lokale 'Romerías', lokale bedevaarten en tegelijkertijd volksfeesten waaraan vrijwel het hele dorp deelneemt.

Reizen naar de Sierra de Gredos