Beschrijving

Rotacapa I is één van de twee appartementen van de vakantiewoning  Casa Rural Rotacapa. Dit dorpshuis ligt in één van de meest karakteristieke straten van het historisch centrum. Dit huis met witte gevel heeft twee verdiepingen die samen of afzonderlijk gehuurd kunnen worden.

Elk appartement heeft ruime balkons die uitkijken op de straat. De ruime vensters laten veel licht naar binnen. Hier kan je overdag genieten van het stadleven en ´s nachts van de frisse lucht uit de bergen.

Rotacapa I heeft een ruime woonkamer met eetruimte. Deze bestaat uit een gezellige zithoek met banken, fauteuils en een open haard en een eethoek met houten eettafel voor 6 personen.
Het meubilair en de decoratie zijn van traditionele en rustieke stijl. Dit appartement heeft twee volledig uitgeruste badkamers en een volledig uitgeruste keuken. Alle kamers in dit recent heringericht appartement werden uitgerust met oog voor detail. De vloeren zijn van gemaakt van de typische Spaanse kleitegels. Er is verwarming voorzien in alle kamers.

Het huis ligt op 10 meter van het centrale plein van het dorp, vlakbij zijn er winkels, bars en restaurants.  Tegelijkertijd is de omgeving landelijk, het dorp bevindt zich namelijk in de bergketen Sierra de Grazalema.  Hier kan je volop genieten van de natuur, dankzij de vele wandelpaden, adembenemende landschappen en de vele mogelijkheden om te sporten in de buitenlucht

 

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen beschikbaar.

Kenmerken

Algemeen

 • Kindvriendelijk
 • Huisdieren niet toegestaan
 • Internet aanwezig

Kenmerken

 • Type accommodatie: Dorpshuis
 • Aantal personen (minimum): 2
 • Aantal personen (maximum): 6
 • Aantal slaapkamers: 3
 • Aantal badkamers: 2
 • Aantal woonlagen: 1
 • Aankomsttijd: 15:00
 • Vertrektijd: 10:00

Buitenvoorzieningen

 • Balkon

Audio / internet

 • TV

Spelletjes en vermaak

 • (Bord)spellen
 • Boeken

Privacy

 • Volledige privacy

Verwarming

 • Elektrische verwarming

Kaart & omgeving

Grazalema

Grazalema is een gemeente met iets meer dan 2.000 inwoners, gelegen in het hart van het natuurpark Sierra de Grazalema, een gebied waaraan het zijn naam ontleent sinds de Arabische nederzetting in de 8e eeuw. Het gebied, dat in de 15e eeuw door de katholieke koningen werd veroverd, werd eerst toegekend aan de ridder Rodrigo Ponde de León voor zijn werk bij de verovering, en werd daarna een Castiliaans herbevolkt land. Het was een belangrijke heerlijkheid in de 17e en 18e eeuw, toen het bekend stond om zijn productie van stoffen en de zeer gewaardeerde Grazalema deken gemaakt van merinoswol.

Grazalema is een van de karakteristieke en mooie witte dorpen van de Sierra de Grazalema, en behoort tot de meest regenachtige gemeenten van Spanje. Zijn eigenaardige orografie vol grotten en covachas heeft er eeuwenlang voor gezorgd dat het de schuilplaats was van schatten, geheime doorgangen, bandieten en voortvluchtigen, wat bijdroeg tot het legendarische karakter van deze streken. Onder de talrijke paden die door deze hoeken lopen zijn de Camino de Benamahoma a Zahara en de Camino de Grazalema a Benaocaz, die van openbaar belang zijn verklaard.

 

Grazalema es un municipio con algo más de 2.000 habitantes, localizado en el corazón del Parque Natural de la Sierra de Grazalema, área a la que da nombre desde que era el asentamiento árabe en el siglo VIII. Conquistado el territorio por los Reyes Católicos en el siglo XV, pasó a ser primero territorio otorgado al caballero Rodrigo Ponde de León por su labor en la conquista, y luego tierra de repoblación castellana. Fue un importante señorío durante los siglos XVII-XVIII en los que destacó por la producción de paños y la apreciada manta de Grazalema de lana merina.

Grazalema forma parte de los característicos y bellos pueblos blancos de la Sierra de Grazalema, y está entre los municipios más lluviosos de España. Su peculiar orografía llena de cuevas y covachas hizo que durante siglos haya sido el lugar de escondite de tesoros, pasadizos secretos, bandoleros y fugitivos, contribuyendo al carácter legendario de estas tierras. Entre los numerosos senderos que recorren estos rincones destacan el Camino de Benamahoma a Zahara y el Camino de Grazalema a Benaocaz, declarados bien de interés público.